tr?id=186798325428136&ev=PageView&noscript=1 Skuespillerens usynlige værktøjer
Skip to main content

Skuespillerens usynlige værktøjer

For at forstå en anden persons værdier, hvorfor de handler eller opfører sig på en bestemt måde eller træffer beslutninger der er forskellige fra dine, skal du sætte dig selv i deres sko og forstå deres perspektiv.

At opbygge en karakter er en lang kreativ proces med at tilføje "kød og blod" til en imaginær person. Det betyder at du skaber og adopterer en helt ny identitet. 

Faktisk, at dykke ned i en anden identitet mens du arbejder på en karakter er medvirkende til bedre at definere dine egne sæt af værdier der former din identitet. Det er ekstremt vigtigt nu til dags, så du kan forstå forskellige synspunkter, konfrontere ændringer og lettere tilpasse sig til omverdenen uden at miste dig selv.

Når vi går på scenen, står vi der af en årsag, med et eller andet formål. Vi står foran publikum for at sige eller vise noget vigtigt, noget der vil gøre en forskel, så publikum bliver forandret på en eller anden måde, når de går.

Vær dog sikker på, at du ikke kan igangsætte forandringer eller overbevise andre om at tro på dine ord eller handlinger, hvis du ikke selv tror på dem. Sandfærdighed starter hos dig, og den er født ud af din ærlighed. Derefter vil denne sandhed også være mulig at nå ud til dit publikum og give dem en vis værdi.

Det store spørgsmål er "HVORDAN?": hvordan man tror på noget, der ikke er virkeligt og skaber begivenheder, der ikke eksisterer i øjeblikket; hvordan laver man noget der er fantasifuldt, til at være synligt eller endda håndgribeligt?

Svaret er enkelt: gennem kraften i din fantasi og troen på dine sanser og oplevelser.

For at kunne skabe eller genskabe en ny virkelighed på scenen skal en skuespiller forestille sig og opleve den som virkelig. Derfor er skuespillere nødt til at nedtone enhver skepsis og i stedet forstærke deres tro, sanser og fantasi.

I dette kapitel vil du blive involveret i øvelser, hvor du kan udforske hvordan dine fysiske sanser kan stimulere og styrke din fantasi. Selvransagelse og selvrefleksion er vigtige dele af processen. At handle er bare en ultimativ guide til at lære, hvad selvbevidsthed betyder. At kende sig selv i dybden står øverst på skuespillerens dagsorden.

Du vil lære, hvordan du kan opfatte karakterens verden ved at bruge dine erindrede og forestillede historier. Og du vil reflektere over dine egne sanser og indtryk. Du vil også blive mere bevidst om, hvordan dine sanser påvirker dine følelser, og hvordan du kan vende dette til positive oplevelser i din hverdag.

Følgende øvelser vil træne din evne til at forstå logikken i en bestemt adfærd eller handlinger der adskiller sig fra din egen. Det er en uvurderlig færdighed, som du får brug for i hele din levetid. Husk, at "forståelse" ikke nødvendigvis betyder "enig med".

theatre in school

Lær at opdage og opleve

Gennem engagement i teater og scenekunst

Indhold

Del 1: Træning kvaliteter og færdigheder.

  • Kapitel 1: Lær at slappe af og fokusere
  • Kapitel 2: Lær at bruge din krop målrettet
  • Kapitel 3: Lær at bruge din stemme målrettet

Del 2: Usynlige værktøjer

Hent din gratis udgave

Du kan modtage bogen "Learn to Discover and Experience - Through the Magic of Theatre" (på engelsk) ved at udfylde formularen nedenfor.

Du vil modtage bogen på mail i PDF-format. 

Bestil workshop: Læring gennem teaterproduktion

Denne workshop henvender sig til dig der vil lære at skabe en teaterforstilling, hvor fokus er på den pædagogiske indvirkning. Du vil lære at organisere processen gennem professionelle teater-metoder.

Kontakt os hvis du er interesseret via formularen nedenfor: