tr?id=186798325428136&ev=PageView&noscript=1 Øvelse: Freeze-Unfreeze
Skip to main content

Øvelse: Freeze-Unfreeze

20 MINUTTER
Gruppeøvelse

Formålet med denne øvelse er at lære at få din fantasi til at retfærdiggøre en handling efter givne omstændigheder. Skuespillere bruger denne teknik til at undgå ubevidste bevægelser på scenen, og samtidig gøre karakterens handlinger tydeligt læsbare for publikum. Du kan bruge denne teknik ikke kun på scenen, men også når du skal løse og prioritere dine personlige opgaver. Du ville være i stand til at stå inde for alle dine beslutninger, når du forstår og retfærdiggør logikken bag dem.

Hvis du kan forklare den logiske forbindelse i din vision, kan selv den mest dristige fantasi lyde ægte. Ved at bruge øvelser til retfærdiggørelse kan du lære at aktivere din fantasi til at træffe valg og styrke dine handlinger, selv i situationer, hvor du kan føle dig usikker eller ubehagelig.

1. Forberedelse

Begynd med at bevæge dig rundt, uden at overveje dit humør eller tanker overhovedet. Bevæg dine arme - løft dem, drej dem, stræk dem - som om du varmer op til en sportslig udøvelse. Medtag benene. Og fortsæt indtil hele kroppen går ind i en fuld fysisk dynamik af bevægelser i forskellige retninger.

Tænk ikke på noget - følg kroppen.

På et tidspunkt, når bevægelsens amplitude er fyldt med maksimal aktivitet, vil din lærer eller nogle af observatørerne klappe i hænderne. Det vil være et signal til at "FREEZE" med det samme, uanset hvilken position du indtager.

Stop og prøv at fornemme din kropsholdning.

2. Forstil dig

Begynd at forestille dig og retfærdiggøre kropsholdningen og derefter udvikle en bevægelse – ud fra forestillingen om: hvorfor står jeg på denne måde, hvad kan denne kropsholdning betyde, hvad laver jeg lige nu, hvordan kan jeg afslutte denne bevægelse.

Eksempel:

Antag, at din frosne kropsholdning strækkes opad, armene strækkes også fremad og opad, benene er i spænding som for et spring. Dette er en utilsigtet position af kroppen, som du ikke engang troede, du ville få som følge heraf.

Nu skal du finde en logisk begrundelse for denne kropslige position:

Måske kastede du en basketball i kurven; måske har du fjernet en kuffert fra tagboksen på biltaget; eller måske prøver du at plukke en frugt fra et træ.

Du kan fortsætte og fortsætte med at udforske mulighederne. Vælg den, du har mest lyst til, og færdiggør den bevægelse, du vælger.

3. Gør det

Skab ro i dit sind og forestil dig et øjeblik, hvilken fysisk aktivitet i det virkelige liv der kan udføres i denne position. Til hvilket formål ville man indtage denne holdning - hvad ville være årsagen?

Således giver din fantasi formål og retning til bevægelsen, og det bliver berettiget, det bliver til en logisk handling.

Når du har fundet historien bag din "frosne" figur - UNFREEZE it - Udvikle den efterfølgende bevægelse som et naturligt udtryk for en berettiget handling.

Variationer

Når du er blevet fortrolig med denne øvelse, så prøv at tilføje en betingelse / kvalitet til din berettigede handling. For eksempel hopper du ikke bare for at fange et æble, men dine ben gør ondt, og du skal hoppe mange gange for at nå æblet, eller du fryser, eller du er meget sulten, du er enormt stor osv. Tænk på, hvordan tilstanden/kvaliteten påvirker din fysiske bevægelse og historien bag den berettigede handling.

theatre in school

Lær at opdage og opleve

Gennem engagement i teater og scenekunst

Indhold

Del 1: Træning kvaliteter og færdigheder.

  • Kapitel 1: Lær at slappe af og fokusere
  • Kapitel 2: Lær at bruge din krop målrettet
  • Kapitel 3: Lær at bruge din stemme målrettet

Del 2: Usynlige værktøjer

Hent din gratis udgave

Du kan modtage bogen"Learn to Discover and Experience - Through the Magic of Theatre" (på engelsk) ved at udfylde formularen nedenfor.

Du vil modtage bogen på mail i PDF-format. 

Bestil workshop: Læring gennem teaterproduktion

Denne workshop henvender sig til dig der vil lære at skabe en teaterforstilling, hvor fokus er på den pædagogiske indvirkning. Du vil lære at organisere processen gennem professionelle teater-metoder.

Kontakt os hvis du er interesseret via formularen nedenfor: